perjantai 17. helmikuuta 2017

Uunibataatit


Yllätin itseni täysin ystävänpäivänä, kun spontaanisti päätin tehdä kolmen ruokalajin illallisen. Alkuruokaa tomaattikeittoa seurasivat paistettu lohi ja uunibataatit. Nämä bataatit  halleluja miten herkullisia! Nythän on bataattikausikin parhaimmillaan, joten näitä tekisi mieli syödä lähes joka ilta! Resepti on K-Ruoan sivuilta, mutta kirjoitan sen vielä tähänkin, että se on ainakin jossakin tallessa, jos se joskus sattuisi poistumaan kyseisiltä sivuilta.





Uunibataatit

  • (n. 1,4 kg)  pientä bataattia
  • n. 1 rkl          rypsiöljyä
  • 1pkt (200 g)  Pirkka Parhaat fetajuustoa
  • 1-2                mietoa punaista chiliä
  • 2                   kevätsipulinvartta tai ruohosipulia 
  • n. 1/ 2rkl      mustia seesaminsiemeniä
  • n. 1/2tl         suolaa

  1.  Halkaise pestyt bataatit pituussuunnassa. Sivele leikkuupinnat kevyesti öljyllä ja pistele ne haarukalla. Kypsennä leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 30-50 minuuttia bataattien paksuudesta riippuen.

  2. Viipaloi chili renkaiksi, poista siemenet. Hienonna kevät- tai ruohosipuli. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. 

  3. Koverra bataattien sisusta hieman rikki haarukalla. Ripottele nyhdetyn bataatin joukkoon suolaa. Lisää bataattien pinnalle murennettu fetajuusto, kevätsipulit, chilit ja seesaminsiemenet. 


2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla, kun päästään kylille, mistä löytyy bataattia ja seesaminsiemeniä. Et varmaan löytänyt kaupasta Pirkan Parhaat fetaa, että mitenhän mahtoi onnistua ilman!!Heguli

    VastaaPoista