tiistai 15. marraskuuta 2016

Kirsikkakakku


Viime perjantaina oli siis viimeinen työpäiväni ainakin vuoteen (jes, jes, jes, jes, jes! ;) )!

Leivoin läksiäisiksi kirsikkakakun, jote en ollut tehnyt vielä koskaan ennen. Pomoni kävi hakemassa keittiöstä ensimmäisen palan, ja kun hän söi sitä, kuulin paikalleni toiselle puolelle huonetta vain "mmmmmmmm", "mmmmmmmm", "mmmmmmmm" ja pian hän kehottikin jo muitakin hakemaan kakkua, ennen kuin se loppuisi. Ja niinpä tuo kakku oli pistetty sileäksi jo ennen kello kymmentä.

Koska kakku sai niin paljon kehuja enkä itse päässyt perjantaina sitä maistamaan, minun oli pakko leipoa meille sunnuntaina toinen kakku. Ja kyllä! Olipas se hyvää! Reseptiin tulee 2 lasipurkillista säilykekirsikoita (ei cocktailkirsikoita!), joita Saksassa käytetään hyvin usein leivonnaisiin. Suomessa en ole ainakaan vielä näihin koskaan törmännyt, mutta ehkä kakun voi tehdä joistain muistakin marjoista tai hedelmistä.

Kirsikkakakku

Pohja:
  • 200 g jauhoja
  • 1/2 tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaota
  • 100 g sokeria
  • 1 muna
  • 125 g voita 

Täyte:
  • 2 tlk säilykekirsikoita (ei cocktailkirsikoita!)
  • 3 munaa
  • 80 g sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1 prk ranskankermaa
  • 1 prk luonnonjogurttia
  • 1 rkl maissitärkkelystä

Valmistus:

Sekoita kaikki pohjan aineet keskenään kiinteäksi taikinaksi. Laita viileään.
Voitele piirakkavuoka. Kauli taikina jauhoitetulla alustalla ja nosta se vuokaan. Pistele pohjaa haarukalla. Paista 200 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Valmista sillä välin täyte. Vaahdota munat, sokeri ja kaneli. Sekoita joukkoon ranskankerma, jogurtti ja tärkkelys.
Kaada hyvin valutetut kirsikat hieman jäähtyneelle pohjalle ja kaada niiden päälle täyte. Paista vielä n. 35 minuuttia 180 asteessa.

Toivottavasti maistuu!


Kirsikkakakku vol. 2


 p.s. Omaan kakkuuni käytin 150 g luonnonjogurttia. 


2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää. Täytyykin tuoda noita kirsikoita seuraavalla reissulla mukana.Terveisin hegulimum

    VastaaPoista
  2. Näyttää ja kuulostaa käsittämättömältä herkulta! Ehkä tehdään tätä yhdessä :)

    VastaaPoista