Tässä resepti, joka pääsee tuohon "vain hyvien reseptien" -kansiooni. Resepti on paikallisen ruokakaupan vuoden 2014 seinäkalenterista.
Täysjyväspagetti kirsikkatomaateilla
Neljälle:
- 350 g kirsikkatomaatteja
- 2 valkosipulinkynttä
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 hyppysellistä merisuolaa
- 300 g rucolaa
- 400 g täysjyväspagettia
- 1 salottisipuli
- 1 chilipalko
- 3 rkl oliiviöljyä
- 100 g mustia kivettömiä oliiveja
- pippuria myllystä
Valmistus:
Pese, kuivaa ja leikkaa kirsikkatomaatit viipaleiksi. Levitä kirsikkatomaatit kahden, kuorimattoman valkosipulinkynnen kera uunipellille. Valuta päälle oliiviöljyä ja lisää suola. Paista esilämmitetyn uunin keskitasolla 180-asteessa noin 20 minuuttia.
Sillä välin pese ja ravistele rucola kuivaksi. Leikkaa lehdet noin kahden senttimetrin pituisiksi palasiksi.
Keitä spagetti al denteksi pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada keitinvesi pois.
Kuori ja viipaloi salottisipuli. Halkaise chilipalko pituussuunnassa, poista siemenet ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kuumenna oliviiöljy kattilassa, lisää salottisipuli ja chili ja paista noin viisi minuuttia.
Ota uunipelti pois uunista noin 20 minuutin kuluttua. Kuori valkosipulinkynnet varovasti ja lisää ne ja kirsikkatomaatit salottisipulin sekaan kattilaan. Murskaa valkosipulit haarukalla. Sen jälkeen lisää oliivit, spagetti ja rucola kattilaan. Sekoita hyvin ja mausta merisuolalla ja vastajauhetulla pippurilla.
******
Hyvää tuli, mutta sitä tuli myös paljon. Ota siis käyttöösi jättikattila tai käytä vähemmän spagettia ja rucolaa.
Makoisia hetkiä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti