keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Vuosi ja karpin väri vaihtuu!


Nykyistä vuotta on jäljellä enää noin seitsemän tuntia, ja uusi vuosi odottaa jo aivan kulman takana! Viisi seitsemäsosaa talon asukeista on parhaillaan päiväunilla tankkaamassa virtaa illan juhlintoja varten. Menemme raatihuoneen kellariin syömään ja välillä aiomme myös nousta maan pinnalle pamauttelemaan pikkupommeja.

Uutena vuotena ainakin täällä päin Saksaa on tapana nauttia lounaaksi tuorettakin tuoreempi karppi. Peratessa kalaa se saattaa vielä nykiä, heiluttaa pyrstöään ja saipa Jens vielä sen sydämenkin sykkimään, kun sirotteli hiukan suolaa sen päälle. Kun karppi pääsi kiehuvaan veteen, meinasi se vielä lähteä uimaan. Kala on siis täysin kuollut, mutta kemiallisten reaktioiden takia voisi sen luulla vielä elävän.


Rusehtava karppi


Karppi keitetään, jolloin sen ihon väri vaihtuu "siniseksi". Tämä aavemaisen näköinen kala maistuu hurjasta ulkomuodostaan huolimattaan oikein maukkaalta ja tarjotaan keitettyjen perunoiden, piparjuuritahnan, voisulan, sitruunamehun ja valkoviinin kanssa.


Sininen karppi

Mutta nyt valmistautumaan juhliin ja vuoteen 2015!

Riemukasta vuodenvaihdetta kaikille!



2 kommenttia:

  1. Samoin sinne riemullista siirtymää uuteen vuoteen toivottaa Plahden väki ja saunoo...

    VastaaPoista
  2. Ton kanssa pitäis olla niitä sinisiä perunoita :) Mainoita vuodenvaihdetta kaikille talon asukeille!

    VastaaPoista