maanantai 24. helmikuuta 2020

Pinaattiletut


Pinaattilettuja! Me syötiin tänään pinaattilettuja! Saksassa! Olen tästä niin hämmentyneen iloinen ja onnellinen!

Rakastan pinaattilettuja. Pyrin ostamaan niitä aina Suomessa ollessani ja tuomaan ehkä yhden paketin mukanani Saksaan. Saksassa kun niitä ei myydä missään.

Minulle ei ollut ikinä juolahtanut mieleeni, että pinaattilettuja voisi tehdä itse, kunnes näin jonkun tekevän niitä itse somessa. Otin heti asiakseni ostaa seuraavalla kauppareissulla pakastepinaattia, mutta: ongelma. Monessa saksalaisessa, etenkin pienemmässä kaupassa myydään ainoastaan "Rahmspinat"-pakastetta eli pinaattia, johon on sekoitettu valmiiksi jo kermaa, vehnäjauhoja, mausteita ynnä muuta. Pelkkää pakastepinaattia ei ihan hevillä löydä ainakaan täältä meidän suunnalta. Joten kun pari viikkoa sitten sattumalta bongasin tällaisen pelkkää pinaattia -pakasteen, niin nappasin sen oitis mukaani. Tänään tein siitä sitten lettuja, ensimmäistä kertaa ikinä.

Ja voi miten hyviä niistä tulikaan! Ja mikä parasta: niistä tykkäsi KAIKKI! Tämä on siis niin harvinaista meidän huushollissa, että jostain ruoasta tykkää kaikki viisi perheenjäsentä. Tällaiset ohjeet pitäisi melkein kehystää keittiön seinälle. Pinaattilättyjen lisäksi sinne tulisi varmaan vain pitsa ja...ja...hmm...nakki.

Ohje sattui jopa olemaan vegaaninen. Olen sen joskus tallentanut Instagramin käyttäjän "minnihei" storeista:


Vegaaniset pinaattiletut


  • 1 pss (150 g) pakastepinaattia
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 5 dl kaura-/soijamaitoa
  • loraus öljyä
  • ripaus suolaa 

Niin helppoa ja niin hyvää!



Pinaattiletut pannulla



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti